BRF / Skola

Fönsterrenovering för er BRF i Uppsala

Behöver ni renovera dina fönster? Vi är en erfaren byggfirma som utför arbeten i Uppsala. Med en lång och gedigen erfarenhet av fönsterrenovering har vi en djup förståelse för våra kunders behov och erbjuder tjänster som är anpassade efter dem.

Vi tillhandahåller fönsterrenovering åt alla, från bostadsrättsföreningar till företag och kommunala inrättningar. Hos oss kan ni också få med andra fönsterrelaterade förbättringar som installation av isolerat glas eller solskydd.

Kontakta oss idag!


fönsterrenovering brf och skola uppsala

Smart renovering av fönster i Uppsala

Fönster är utsatta för väder och vind vilket sliter hårt på dem. Idag väljer många underhållsfria aluminiumfönster, men dessa passar inte in på alla byggnadstyper. Nya fönster med en modernare stil kan påverka fastighetens totala utseende negativt då de ger ett malplacerat intryck. Att vårda sina fönster är både ett miljövänligt och praktiskt sätt att bibehålla fastighetens karaktär.

Träfönster gjorda av skickliga fönstermakare med kärnvirke är mycket tåliga och har god isolering. Genom att vårda och renovera dem på rätt sätt kan de hålla i mer än ett sekel. Fönster i träslag som ek, lärk och teak är ovanliga och bör alltid övervägas för renovering före byte. De är en viktig estetisk och praktisk tillgång för huset.

Renovera skolans fönster i tid

Det kan vara svårt att avgöra när det är läge att renovera fönstren. Om kittet börjar falla sönder och färgen flagnar är det ett säkert tecken på att det är dags att agera. För bästa resultat bör man renovera fönstren kontinuerligt och måla om dem var 10-15 år. I vissa fall, som med byggnader nära vatten eller i ett utsatt läge med mycket vind, regn eller avgaser, kan det behövas oftare.

Ibland krävs det att man byter ut skadade fönsterdelar. Till exempel om rutan har spruckit eller träet har drabbats av fuktskador. På vår verkstad kan vi med lätthet reparera den typen av skador. Om man tar hand om detta med omsorg och noggrannhet kan fönstret hålla i ytterligare decennier. 

Bättre ekonomi med nyrenoverade fönster

Många tror att de sparar pengar när de drar ut på tiden mellan fönstermålningarna och väntar en eller två säsonger. De spelar dock ett högt spel då fönster där färgen börjat spricka är betydligt mer utsatta för fuktskador och lättare drabbas av röta. 

I vissa fall går det att byta ut delar som ruttnat men många gånger får man byta ut hela fönstret. Att byta ut enstaka fönster går såklart men ofta gör det att det yttre utseendet på fastigheten inte blir homogent. Man kan byta ut alla fönstren på ett hus men det är en ganska dyr och omständig process om man jämför med att renovera dem med lite tätare mellanrum. 

Att se efter sina fönster och måla dem när det behövs är ett bra sätt att ta hand om fastigheten och spara pengar man annars behöver lägga på fönsterbyte. 

fönsterrenovering i uppsala

Fönsterrenovering för BRF och skola!