Privat

Renovera fönstren på din villa i Uppsala

Behöver ni någon som renoverar och målar era fönster i Uppsala? Vi erbjuder fönsterrenoveringstjänster med erfarna snickare och skickliga målare som vet hur man bevarar gamla fönster och får dem att se som nya. Vi ordnar även med byte av glas då vi har en egen verkstad där vi kan sköta mer omfattande reparationer.

Kontakta oss för en offert!


fönsterrenovering privat i uppsala

Sköt om dina fönster

Träfönster bör renoveras var 7:e till 10:e år, men detta kan variera beroende på deras ålder och skick. Regelbundet underhåll såsom regelbunden rengöring och smörjning av låsmekanismer är viktigt för att förlänga deras livslängd. Om fönstren har börjat visa tecken på slitage med ruttnande trä eller sprickor i glaset bör de ses över och målas oftare.

Vi har en egen verkstad där vi kan ta hand om och reparera er fönster på ett förstklassigt sätt!

Trivsam inomhusmiljö med renoverade fönster

Genom en fönsterrenovering kan ditt hus få ett förbättrat utseende vilket leder till ett mer gynnsamt inomhusklimat. Vid en fönsterrenovering kan vi erbjuda säkerhets- och solskyddsglas, samt bullerdämpande glas för en tystare inomhusmiljö. Du som bor där kommer garanterat märka en skillnad. 

Att låta fönstren förfalla ger ett dåligt intryck och kan minska husets värde. Ju längre man väntar med renoveringen, desto större blir skadorna och svårigheten att renovera fönstren. Regelbundet underhåll av fönstren påverkar hela byggnaden positivt

Fönsterrenovering för privatpersoner

När vi genomför en fönsterrenovering där glas och trä är i gott skick brukar vi börja med att avlägsna fönstren om det är möjligt. Därefter tvättar vi dem med en målartvätt, skrapar av den gamla färgen och tar bort det gamla kittet. Vi avslutar det förberedande steget med att slipa fönstren med ett fint slippapper. Om det saknas fönsterstift, så sätter vi dit nya.

Innan vi målar med grundfärgen, mäter vi fuktigheten med en fuktmätare för att säkerställa att träet har en fukthalt på 15% eller lägre. Om träet är tillräckligt torrt börjar vi måla med lämplig grundfärg, olja eller lack. Om fukthaltnivån är högre än 15% behöver vi vänta tills det torkat innan vi kan börja grundmåla. När vi har målat med grundfärgen låter vi den torka.

Efter det är det dags att lägga på nytt kitt. Våra hantverkare är noggranna och se till att kittet blir jämnt, rakt och snyggt. Slutligen så målar vi om fönstren. Vi ser till att använda en lämplig färg som passar fönstret och sedan är det klart!

Hör av dig till oss för att beställa offert på fönsterrenovering!

fönsterrenovering i uppsala

Renovera fönstren på ditt hus!